Privat videoovervågning

Privat videoovervågning og alarmer

Privat videoovervågning og alarmer drejer sig i bund og grund om, at du føler dig tryg og sikker. Både når du sover og er på arbejder, men også i sommerperioden, hvor du er på ferie. De fleste hjemmerøverier sker i sommermånederne, og her er det ekstra vigtigt at kunne føle sig tryg, når man tager sig en velfortjent ferie.

I denne artikel vil vi forklare lidt om, hvordan videoovervågning i samspil med et alarmsystem virker for at beskytte hjemmet. Vi fortæller også hvilke delkomponenter der indgår i et fuldstændig sikkert system til din bolig. Vi vil have fokus på det nyeste inden for videoovervågning samt tekniske alarmer såsom brandalarmer og overvågning af vandskader mv.

SÅDAN FUNGERER ET ALARMSYSTEM

Fordi der er stor efterspørgsel på alarmsystemer, såsom indbruds- og tyverialarmer findes der også mange producenter. Derfor kan opbygningen af systemerne også være forskellige, men typisk findes disse enheder:
Centralenheden
Hovedenheden hedder “centralen” computeren, der sørger for, at alle delene arbejder ordenligt sammen for at beskytte hjemmet optimalt. Computeren i centralen kan programmeres nøjagtigt som du vil have det, og det er som regel også her du slår alarmen til eller fra, når du kommer hjem eller forlader hjemmet. Alle de forskellige alarmer og sensorer i hjemmet, giver signal til Centralen. Centralen reagerer så med at producere den relevante reaktion. Dette kan enten være at starte en sirene eller sende en SMS med besked om en hændelse.
Betjeningsenheden
Betjeningsenheden er det panel, som fungerer som redskab til at håndtere dit alarmsystem. Nogle gange er den indlejret i centralen, men det kan også være en separat enhed, som findes ved indgangen til husstanden. Det smarte er, at du så nemt kan aktivere og deaktivere alarmanlægget, ved ind- og udgang. Normalt er den udstyret med en skærm, som viser status på anlægget osv. Der er som regel også et tastatur, som bruges til din kode til fra- og tilkobling af anlægget, selvom der også kan bruges en brik i nøgleringen eller en fjernbetjening. Det smarte er bare, at man ikke glemmer at slå alarmen fra eller til, når man forlader hjemmet.
Rumsensoren
Når du forlader dit hjem og aktiverer dit anlæg, aktiverer du også din “rumsensor”. Typisk placeres de med udsigt til så stor en del af rummet som muligt (oppe under loftet i hjørnerne af rummet). Rumsensoren kommunikerer med centralen og orienterer Alarmcentralen, hvis der er uønskede gæster i i hjemmet, efter alarmen er blevet slået til.
Dørkontakten
En anden typisk signalgiver i et alarmanlæg er “dørkontakten”. Denne fungerer ved at man ved der ved døre og vinduer sættes en kontakt med to dele. En sættes på selve vinduet og en sættes på rammen. Denne er indstillet til at alarmere centralenheden, hvis vinduet eller døren utilsigtet åbnes. Det betyder, at centralen opfatter døren eller vinduet som lukket, når kontakterne er ud for hinanden. Hvis disse magnetkontakter er installeret ved alle vinduer og døre, skal alarmanlægget programmeres til først at kunne tilsluttes, når alle vinduer og døre er lukket i. Dette sikrer, at alarmen ved at alle indgange til dit hjem er lukkede, når du forlader husstanden.

SIKRING MOD BRAND OG VANDALARMER

Begrebet “Tekniske alarmer” dækker over alarmer, som har andre formål end at beskytte dit hjem mod ulovlig indtrængen. Eksempelvis kunne dette være en brandalarm, som gør dig opmærksom på tilfælde af brand i hjemmet. En anden form for teknisk alarm er vandalarmer, som er beregnet til at undgå for eksempel vand i kælderen eller på gulvet i køkkenet. Via en sensor bliver du altså advaret, hvis der opstår vand i hjemmet, som kunne føre til vandskader og dyre forsikrings-regninger. Det vil i forbindelse med fremtidens intelligente bygningsinstallationer, som for eksempel IHC, i stigende grad give mening at bruge tekniske alarmer.

Vidste du at?

Ovenfor ses et privat videoovervågningskamera med mange muligheder for sikring af din husstand. Fordi priserne på alarmer og privat videoovervågning falder, bliver det endnu mere attraktivt for private at få installeret et videokamera til overvågning af husstanden. Ud over den præventive værdi et kamera giver, fordi tyveknægten ved, at boligen er beskyttet, er der også mange andre styrker ved installation af kamera på din grund eller i din husstand. Overvågning af din indkørsel er bare ét eksempel på en smart placering af kameraet. Så kan det holde øje med, hvem der forsøger at komme ind på din grund, eller hvem der holder ved porten og gerne vil lukkes ind. Eller foran din hoveddør, så det er muligt at se, hvem der gerne vil ind. I kombination med en komplet tyverialarms-løsning giver kameraet en mulighed for at se, om der reelt er indbrud, hvis din tyveri-alarm går, eller om det blot er en fejlalarm. Kameraerne gemmer så optagelserne på din harddisk i hjemmet. Med nye kameraer kan du se optagelserne live eller i en internet browser eller via din smartphone.
En anden mulighed inden for privat videoovervågning er trådløse IP-kameraer, som kommunikerer via WiFi. Men man skal være opmærksom på, at den trådløse installation er afhængig af en stabil forbindelse for at virke. Hvis ikke forbindelsen er der, ryger sikkerheden altså også! Trådløse IP-kameraer kan købes for mellem 1-2000kr.

LOVE OG REGLER

Når man er privat og ønsker privat videoovervågning, må man ikke filme det offentlige rum. Det betyder, at der på steder, hvor andre færdes i almindelighed ikke må filmes. En undtagelse er, at der kan filmes på steder, hvor der af kriminalpræventive årsager gives tilladelse. For eksempel har steder, hvor der findes mange penge såsom tankstationer, pengeautomater, spillekasinoer med mere tilladelse til at have overvågning. Det kræver en særlig tilladelse af politiet. Læs mere på datatilsynet.dk

Skal du bruge en
professionel elektriker?

Vores samarbejdspartnere udfører el-arbejde på hele Sjælland bl.a:
Er din by ikke en del af vores liste, så skal du ikke være bekymret. Vi kører nemlig også ud til omliggende byer.

Indhent et tilbud