El-tjek?

Få lavet et el-tjek inden du køber din nye drømmebolig

Et professionelt el-tjek vil vi hos Elektriker-pris.dk altid anbefale, når du kigger på din kommende drømmebolig. Det er vigtigt at være tryg og sikker i dit nye hjem. Du har det bare bedre, når du ved, at du kan nyde dine nye omgivelser fuldt ud.

Hvad skal du vide om et El-tjek?

Hvad er et el-tjek?
Det er en rigtig god idé at få lavet et el-tjek, inden du flytter ind i en ny bolig, og det kan sikre dig for at blive unødigt bekymret og få en masse ekstra udgifter. El-installationerne skal undersøges før man må sælge sin ejendom, men rigtig mange andelsboliger og ejerlejligheder handles alligevel uden at blive undersøgt inden, hvilket kan blive en dyr og uheldig affære.
Hvad koster et el-tjek?

Afhængigt af, hvor i landet du bor, kan et el-tjek koste omkring 1000kr. I forhold til store gebyrer, som bliver pålagt af diverse myndigheder og ejendomsadministratorer i forbindelse med din bolighandel, er det meget lille beløb. Hvis der er ulovlige installationer og disse skal udbedres af en professionel el-installatør, kan det blive en meget bekostelig affære. Dette skal sælger selvfølgelig klare, men hvis ikke du får det tjekket, og sælger ikke ved noget om installationen – muligvis fordi selve installationen er fra en tidligere ejer, kan det blive dit problem ved et senere boligsalg – eller endnu være: det kan være farligt.

Hvem udfører et el-tjek?
I Danmark er det kun virksomheder med fuld autorisation eller særlig delautorisation med el-installationsarbejde, som må udarbejde el-installationsrapporter. Det er med andre ord ikke hvem som helst, som må lave disse tjeks. Det er din garanti for, at det er iorden.
Hvordan forløber et el-tjek?
  1. Normalt starter han ved dit HFI/HPFI-relæ og kigger på el-tavlen
  2. Dernæst kontrollerer han din fejlstrømsafbryder
  3. Så gennemgår han stikkontakter, udtag til lamper og dine afbrydere
  4. Til sidst kigger han indbyggede spots og andre lavvolts-installationer igennem

En god idé er at høre din lokale elektriker om hvordan han gør det, så du er fuldstændig forberedt, når han kommer og går din el igennem for eventuelle mangler og fejl.

Vær sikker og undgå brandfare i husstanden

Dårligt håndværk og hjemmelavede løsninger kan være livsfarlige. Hvis samtidig installationerne er forældede kan faren være endnu større. Der skal ikke mere end en gnist til og nattesøvnen kan blive afløst af et mareridt. Denne tanke burde få enhver til at ringe til en professionel med det samme.

Hos Elektriker-pris.dk, prioriterer vi og vores samarbejdspartnere din sikkerhed og tryghed. Et el-tjek er afgørende for at opretholde en sikker elektrisk installation i dit hjem eller din virksomhed. Det kan være helt afgørende for dig og din families sikkerhed, at dine el-opgaver ikke er hjemmelavede løsninger, men udført af professionelle. Hvis dine installationer er forældede, øges risikoen drastisk. En lille gnist er alt, der skal til for at forvandle din trygge nattesøvn til et frygteligt mareridt. 

Vores professionelle eksperter er her for at hjælpe dig med at minimere risikoen for brandfare i din bolig. Ved at kontakte os kan du være sikker på, at dine installationer og elektriske systemer er i tip-top stand. 
Vores dedikerede team har års erfaring og ekspertise inden for installation og vedligeholdelse, og vi er dedikerede til din families sikkerhed.

Så tøv ikke – tag det første skridt mod en sikrere bolig i dag. Din sikkerhed og tryghed er vores førsteprioritet.

Vidste du at?

Ejerskifteforsikringer skal kun tegnes ved køb af hus, og desværre gælder det samme ikke for køb af ejerlejligheder eller andelsboliger. Hvad betyder det for dig? Selvom lovgivningen har haft el-tjek som krav siden 2012, gælder det altså kun, når man tegner en ejerskifteforsikring, og dette betyder at det er overladt til køber at sikre sig, at det formelle er i orden. Med andre ord: hvis du køber en lejlighed eller andel, skal du sikre dig, at sælger har ordnet det fornødne.
Vores klare anbefaling er at få lavet et el-tjek af en autoriseret el-installatør. Fordi tempoet hvor handler laves på det moderne boligmarked kan gå virkelig stærkt, og drømmeboligen byder sig på et tidspunkt, hvor man er nødt til at slå til for ikke at tabe buddet – kan en ellers fantastisk beslutning ændre sig til en katastrofe. Vi oplever årligt at at der altid er fejl eller ulovlige installationer, som sælger skal gøre opmærksom på ved salg, og derfor vil vi aldrig råde imod at sikre sig – det kan kun betale sig.

Du kan selvfølgelig have gavn af at få tjekket dine el-installationer der, hvor du allerede sidder – medmindre du har dokumentation på, at alle installationer er i orden. En grundig gennemgang er dog først og fremmest afgørende i forbindelse med køb af ny bolig. Det er lovpligtigt i forbindelse med en ejerskifteforsikring, som man skal tegne ved hussalg, men fordi mange andelsforeninger ikke har indskrevet det i deres vedtægter, kan du være i en situation, hvor dokumentationen mangler. Få under alle omstændigheder udarbejdet en el-installations rapport.

Det er ikke lovpligtigt at få kigget sin el igennem ved køb af ejerlejlighed & andelsbolig i modsætning til huskøb, og derfor skal du sørge for at snakke med sælger om dette inden du underskriver. Du kan selv betale for tjekket ved at tage en elektriker med til en fremvisning for at sikre dig, at du ikke køber katten i sækken. Så det er altså ikke altid et krav i forbindelse med køb af andelslejlighed eller ejerlejlighed, og hvis der skal udbedres el-installationer for mange tusinde kroner, kan dette blive en rigtig ærgerlig affære.

 

Vores råd til folk, som har boet mange år det samme sted er at overveje et el-tjek. Hvis du får et autoriseret el-tjek af en autoriseret el-installatør, kan det være muligt at afværge en rigtig ulykkelig situation. Samtidig kan du finde ud af, hvilke ting der bør laves. Ingen har lyst til at tænke på, at noget skulle gå galt med ens el om natten, hvor alle burde sove trygt.

 
Hvad koster et el tjek? Normalt ligger et el-tjek på omkring 1000 kr. men du skal overveje, hvad det potentielt kan spare dig. Hvis der udbryder ildebrand i dit hjem, og du skal imødekomme katastrofeudgifter. Selv hvis du er forsikret, kan du miste uvurderlige ting med høj affektionsværdi. Meget mere uhyggeligt er det at tænke på, at du selv kan komme til skade. Vi anbefaler, at man undersøger mulighederne for at få en tjek lavet.
 

Når du formelt ejer huset, er de etablerede installationer dit ansvar. Selv hvis du har handlet i god tro, står du som husejer til ansvar, hvis noget går galt. Her er det vigtigt, at du ikke springer eftersynet over, hvis du skal sælge. Det kan blive meget dyrt, hvis du har en ulovlig installation i hjemmet.

 

Elektriker-pris.dk anbefaler

Hvad siger vores forsikringsrådgivere:

”Det værste vi kan forestille os er, at dem vi rådgiver skal havne med håret i postkassen. Vi er klare i vores budskab. Få lavet et el-tjek for en sikkerheds skyld”.

ILDEBRANDE OG ULYKKER I TUSINDVIS:

Når vi trykker på en stikkontakt, forventer vi, at der kommer strøm til vores lamper, computere og køkkenredskaber. Men det, der ofte overrasker folk, er, hvor stor en rolle elektricitet spiller i hjemmets brandrisiko. Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet statistikker, der viser, at flere tusinde husbrande om året skyldes fejl i hjemmets el-installationer.

For at sikre dig og din families tryghed er det afgørende at få foretaget et el-tjek. Dette gælder ikke kun, når du køber en ny bolig, men også for at vedligeholde dit nuværende hjem. Standarderne for el-installationer kan have ændret sig betydeligt, siden du flyttede ind for 20 år siden. Ved at prioritere et el-tjek kan du være sikker på, at din el-installation overholder de seneste sikkerhedsstandarder og minimerer risikoen for potentielle farer.

Beskyt dit hjem, din familie og din nattesøvn ved at tage skridtet til et professionelt el-tjek. Vores samarbejdspartnere er dedikerede eksperter, som er der for at hjælpe dig med at skabe et sikkert og trygt hjemmemiljø. Din sikkerhed er førsteprioritet, og eksperterne står klar til at sikre, at dit hjem er beskyttet mod alle elektriske risici.

Tag det første skridt i dag og vær tryg i dit hjem.

Hvorfor er et el-tjek vigtigt?

El-tjek er essentielt og tjener flere vigtige formål:
 
1. Sikkerhed
Det primære mål med et el-tjek er at sikre din og din families sikkerhed. Fejl i el-installationer kan medføre potentielle ulykker. Et el-tjek kan give dig en tryghed, så du ikke er i tvivl om din sikkerhed i forhold til sit el-system.
 
2. Forebyggelse af brande
Mange tragiske elektriske brande skyldes defekte ledninger, overbelastning eller andre tekniske problemer. Med et el-tjek kan sådanne potentielle risici identificeres og afhjælpes, før de udvikler sig til katastrofale brande, der kan true dit hjem og dine kære.
 
3. Energieffektivitet 
En velfungerende elinstallation fungerer mere effektivt, hvilket kan resultere i betydelige energibesparelser på lang sigt. Ved at identificere og rette op på ineffektive eller overbelastede komponenter kan du ikke kun øge din sikkerhed, men også mindske dit energiforbrug, og nedbringe dine omkostninger.  Vi ved at el priser er høje, derfor vil vi også sikre os, at du får mest ud af din el-løsning.
 
Ved at prioritere et el-tjek investerer du ikke kun i din sikkerhed og komfort i hjemmet, men også i fremtiden med færre bekymringer og potentielle besparelser. Så sørg for at beskytte dit hjem og din families velfærd ved at tage skridtet til et professionelt el-tjek i dag. Din sikkerhed og tryghed er vores vigtigste mål.
 

Hvornår skal du overveje et el-tjek?

At vide, hvornår du skal overveje et el-tjek, er afgørende for din families sikkerhed og ejendommens pålidelighed.
Her er nogle nøglemomenter, hvor det er vigtigt at få et el-tjek udført:
 
Ved ejendomskøb eller -salg 

Før du køber eller sælger en ejendom, er det en god idé at få et el-tjek. Dette trin hjælper med at sikre gennem tilstandsrapport, at elinstallationen er i fremragende stand og overholder alle gældende standarder. Det kan spare dig for fremtidige bekymringer og potentielle omkostninger.

 
Mindst hvert 10. år

Som en generel retningslinje anbefales det kraftigt at få udført et såkaldt eleftersyn eller el-tjek mindst hvert 10. år. Dette bidrager til at opretholde en høj grad af sikkerhed og sikrer, at dit el- system fortsat fungerer korrekt. Samtidig hjælper det med at overholde lovgivningens krav.

 
Efter større renoveringer eller ændringer 

Efter større renoveringsprojekter eller ændringer i din el-installation er det afgørende at få et el-tjek.

Dette sikrer, at alle ændringer er blevet korrekt implementeret og tilsluttet. Det er en yderst vigtig foranstaltning for at forhindre potentielle risici og fejl.
 
Vores dygtige eksperter står klar til at hjælpe dig med at planlægge og udføre et el-tjek, der opfylder dine specifikke behov.
Din sikkerhed er vores højeste prioritet, og vi er her for at sikre, at dit el-system er i topform. 
Så kontakt os i dag og tag det første skridt mod en mere sikker og pålidelig elinstallation.
 

Få det rigtige el tjek

Hos Elektriker-pris.dk har vores erfarne samarbejdspartnere specialiseret sig i udførelsen af el-tjek. 
Vi forstår, hvor vigtigt det er at have sikre el-løsninger i dit hjem eller på din arbejdsplads, derfor er vi her for at hjælpe dig med at opnå det.
Vores dedikation er din garanti for kvalitet.
 
De kompetente elektrikere bruger den seneste teknologi og viden for at udføre omhyggelige el-tjek.
Vores mål er ikke kun at identificere potentielle risici, men også at forbedre ydeevnen og energieffektiviteten i din installation.
 
Kontakt os i dag for yderligere information om vores el-tjek tjenester. Udfyld vores kontaktformular, og du vil modtage uforpligtende tilbud inden for 48 timer. Her vil du få omfattende information og din specifikke eltjek pris.
Din sikkerhed er vores absolutte topprioritet, og vores troværdige og kompetente samarbejdspartnere er der for at sikre, at din elinstallation overholder de strengeste standarder for sikkerhed og effektivitet.
 
Vælg os for at finde frem til den bedste løsning, og få det rigtige el-tjek. Sådan investerer du i din ro i sindet samt beskyttelsen af dit hjem og din families velbefindende.

Skal du bruge en
professionel elektriker?

Vores samarbejdspartnere udfører el-arbejde på hele Sjælland bl.a:
Er din by ikke en del af vores liste, så skal du ikke være bekymret. Vi kører nemlig også ud til omliggende byer.

Indhent et tilbud